Kuitspier blessures

Kuitspier blessures

De kuit bestaat uit meerdere spieren; diepe en oppervlakkige kuitspieren. Indien u klachten ervaart aan de achterzijde van uw onderbeen is het raadzaam om een afspraak te plannen. Onze specialisten voeren in onze sportlocaties een nauwkeurig onderzoek uit naar de oorzaak van uw klachten en kunnen u snel van uw probleem afhelpen!

De kuitspier bestaat uit de Gastrocnemius en de Soleus. Deze spieren zitten aan de achterzijde van uw onderbeen tussen de knie en de hiel in. Op de kuit kan enorme trekkracht staan waardoor deze ook erg gevoelig is voor blessures. Om blessures te voorkomen, moet de trekkracht zo gelijkmatig mogelijk over de spier verdeeld worden. 
Indien de stand van het hiel niet recht is, ontstaat er een hoek tussen het hiel en het onderbeen. Hierdoor wordt er aan de ene kant van de spier harder getrokken dan aan de andere kant en raakt de spier overbelast. Men kan pijn aan de kuitspier en zelfs de achillespees ondervinden en uiteindelijk kan het leiden tot ontstekingsverschijnselen.