Klachtgebieden

Tijdens en na het sporten

Pijn, blessures en klachten

Tijdens het sporten komen er meer krachten op het lichaam dan tijdens de dagelijkse bezigheden, waardoor de kans groter wordt om een blessure op te lopen. Sportblessures treden vaak tijdens het sporten op, maar kunnen ook een dag later pas tot uiting komen. Wanneer je de klachten onbehandeld laat, kan het er voor zorgen dat je langere tijd niet kunt sporten of in het ergste geval kan het er voor zorgen dat een langdurige blessure ontstaat.

Heb je tijdens het sporten een blessure, klacht of probleem ondervonden? In onderstaande overzicht hebben we klachten en blessures gesorteerd per lichaamsgebied. Hierin staan de meest voorkomende sportblessures, echter is dit maar een klein gedeelte van wat de sporttherapeut behandelt. Staat jouw klacht of blessure er niet bij, of wil je direct een afspraak maken? Vraag dan direct een intake aan.

 

Voorkomen van blessures

Hoewel sporten goed is, kan het ook hoge belastingen veroorzaken op het lichaam waardoor blessures kunnen ontstaan. De krachten die op uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug ontstaan kunnen zijn vaak vele malen groter dan bij het "normale" lopen en staan, uiteraard afhankelijk van de sport die je beoefent.
Veel sporters hebben te maken met (terugkerende) blessures, meestal te wijten aan een verkeerde lichaamshouding (voetstand, knie- en beenstand) of door het verkeerd functioneren van de voeten, enkels en knieën. Uiteindelijk kan dit resulteren in blessures. Door middel van een uitgebreide sportanalyse zoeken we naar de oorzaak van de klachten en wordt een individueel behandeltraject ingezet.