Tenen & voorvoet

Bij klachten aan tenen en voorvoet zoals klauw- en hamertenen, likdoorns en pijnlijk eelt.

Tenen & voorvoet

Bij veel sporten wordt de voorvoet extra belast. Denk maar aan hardlopen (voorvoetlanding), balsporten en dansen. Bij balsporten gebruik je vaak snelle en korte draaiingen, meestal over de voorvoet. Doordat de voorvoet hierdoor extra belast wordt, komt hier meer druk op te staan en veroorzaakt dit voorvoetklachten. Soms stralen deze klachten uit naar de tenen. Een pijnlijke voorvoet of zere tenen kan erg hinderlijk zijn en het sporten belemmeren. We hebben een overzicht gemaakt van de meest voorkomende voorvoet- en teenklachten.

Teenklachten ontstaan vaak als de schoen te klein is, maar kan ook al doordat de nagels niet goed geknipt zijn. Een afwijkende stand van de tenen kan er ook voor zorgen dat er juist tijdens het sporten klachten ontstaan.
We zijn dé specialist op het gebied van voet- en teenproblemen. We kunnen je adviseren en voorzien van diverse therapie mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een nagelbeugel bij ingroeiende nagels, ortheses bij scheefstand van de tenen of steunzolen als er drukproblemen zijn aan je tenen. We voorzien je graag van een individueel behandelplan om uw klachten te verhelpen zodat jij weer kunt sporten.