3D Laserscan

Meet je voeten tot op de 100e millimeter nauwkeurig.

3D Laserscan

De 3D Laserscan is een onmisbaar instrument voor de moderne (sport-)podotherapeut en zit daarom ook standaard in ons pakket. Door middel van de Paromed® 3D Laserscanner worden je voeten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig gemeten. Op deze manier worden afwijkende voetstanden geconstateerd en kan een behandeltraject worden ingezet. In tegenstelling tot andere scans (bijvoorbeeld een 2D-voetscan of bij een drukmeetsysteem zoals de digitale of papieren blauwdruk) wordt niet alleen de lengte, maar ook de breedte en hoogte van de voeten opgemeten waardoor klachten makkelijker worden verholpen en prestaties kunnen worden geoptimaliseerd. Bovendien zorgt het voor een optimaal comfort door de perfecte pasvorm.

Met behulp van de 3D laserscanner brengen we de onderkant van je voeten in kaart en analyseren we je voetstand. Aan de hand van uw klachten wordt de scan digitaal bewerkt om de voetstand optimaal te kunnen corrigeren, meestal in de vorm van een sportzool (ook wel sportinlay of steunzool genoemd). De zolen worden door middel van een CNC-machine uitgefreesd en exact op maat gemaakt voor je sportschoenen. Bijkomend voordeel aan deze machinale vervaardiging is de perfecte pasvorm en het feit dat een tweede paar zolen identiek is aan het eerste paar.

Heb je last van pijnlijke voeten tijdens of na het sporten, wacht dan geen dag langer en maak zo snel mogelijk een afspraak met Sportpodotherapie Hermanns. Wanneer we het probleem in een vroeg stadium kunnen aanpakken is de kans op volledige genezing het grootst. Ook al zijn er misschien zelfs nog geen pijnklachten, ook dan is het voor de fanatieke sporter verstandig om zijn of haar voetstanden te laten controleren, zo voorkom je dat problemen doorwerking krijgen naar andere lichaamsdelen, zoals enkels, benen, knieën en rug.

Wist je dat wij ook sportzolen kunnen maken met behulp van 3D-printtechniek?