Achillespees tapen

Achillespees tapen

Wilt u graag uw achillespees laten tapen? Dit kan bij Podotherapie Hermanns. Het achillespees intapen speelt vaak een ondersteunende rol in het behandeltraject bij achillodynie, klachten aan uw achillespees. Vaak zijn het sporters die bij ons terechtkomen met klachten aan de achillespees. Helaas uiten klachten aan deze pees zich in diverse pijnklachten die wij graag voor u behandelen. Tijdens een afspraak zullen wij bekijken of het tapen van de achillespees voor u de juiste behandelmethode is.

Het toepassen van medical tape aan de achillespees

Medical tape is de manier van tapen om klachten aan de achillespees te verhelpen. Door het achillespees tapen wordt de doorbloeding van uw achillespees verbeterd en verminderen tevens uw pijnklachten. De tape kan blijven zitten tijdens uw zowel uw dagelijkse als sportieve activiteiten, u wordt hiermee niet belemmerd in uw vrijheid. De podotherapeuten bij Podotherapie Hermanns hebben ervaring met het aanbrengen met het tapen van de achillespees. Wij doen dit graag voor u. Echter betekent het niet automatisch dat u door het aanbrengen van tape geen andere behandeling meer nodig heeft. Het speelt vaak een ondersteunende rol in het behandeltraject

Andere behandelingen bij een achillespees blessure

Naast het tapen van de achillespees zijn er ook nog andere behandelmethoden om de klachten te verhelpen. Nadat wij een uitgebreid onderzoek hebben uitgevoerd zullen wij de juiste behandeling voor u kiezen. Dit kan ook bestaan uit het geven van een schoenadvies en de belasting hiervan. Goede schoenen zijn namelijk essentieel om klachten aan de achillespees te voorkomen. Daarnaast is het vaak het geval dat u zelf aan de slag dient te gaan met enkele oefeningen. Tot slotte passen wij zooltjes toe die zorgen voor een correctie aan uw voetstand waardoor de klachten afnemen.

Breng een bezoek aan Podotherapie Hermanns

Heeft u klachten aan uw achillespees, dan wilt u graag op korte termijn hieraan behandeld worden. Omdat wij maar liefst 75 vestigingen hebben in Zuid-Nederland kunnen wij u altijd op korte termijn behandelen. Woont u binnen een straal van 25 kilometer van de vestiging, dan kunnen wij binnen 2 dagen een intake inplannen. Woont u verder weg, dan hoeft u maximaal twee weken te wachten. Belangrijk om te vermelden is dat u voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig heeft van uw (huis)arts, u kunt rechtstreeks contact met ons opnemen.