Digitale voetdrukmeting

Voor statische en dynamische drukmetingen.

Digitale voetdrukmeting

Een digitale voetdrukmeting is voor het stellen van de juiste diagnose een absolute must en wordt daarom standaard bij sportpodotherapie Hermanns uitgevoerd. Juist voor de sporters is de drukmeting van belang, aangezien de drukken die op de voeten ontstaan tijdens het sporten vele malen hoger zijn. Het S-Pressure®  drukmeetsysteem maakt het mogelijk om zowel statische (tijdens het staan) als dynamische metingen (tijdens het lopen of rennen) te verrichten. Hierdoor wordt het onderzoek completer en kan worden gemonitord of de behandeling goed aanslaat.

Het drukmeetsysteem is de opvolger van de papieren blauwdruk en is vele malen nauwkeuriger dan zijn voorganger. Een digitale drukmeting of voetdrukmeting kan worden uitgevoerd tijdens het lopen, hardlopen of tijdens het staan. De sensoren in het drukmeetsysteem geven de drukken onder je voeten visueel weer, waardoor drukplekken kunnen worden gelokaliseerd. Des te hoger de druk, des te roder de kleur die op het beeldscherm wordt weergegeven. Door een statische voetdrukmeting uit te voeren, wordt bekeken waar je lichaamszwaartepunt ligt. Bij een dynamische voetdrukmeting wordt onder andere bekeken hoe je je voeten afwikkelt. Op deze manier worden blessurerisico's in kaart gebracht of wordt bepaald waardoor blessures zijn ontstaan.

Aan de hand van de resultaten van het onderzoek kan Podotherapie Hermanns orthopedische schoenen adviseren, of wellicht volstaat het dragen van een orthopedisch (sport-)steunzooltje. Bij twijfel zullen we adviseren om eerst verdere onderzoeken te laten verrichten, zoals bijvoorbeeld een lichaamshoekmeting of een video-analyse, zodat eventuele afwijkingen gericht kunnen worden aangepakt. De serieuze sporter wordt bijgestaan door Podotherapie Hermanns!