Tapen

Directe pijnverlichting en optimaal herstel.

Tapen

Tapen is een erg effectieve manier om gewrichten te stabiliseren. Heb je klachten zoals een spierscheur, verrekking, verzwikking of een andere acute blessure? Is je enkel of knie instabiel en veroorzaakt dit problemen tijdens het sporten?
Wij hebben hiervoor verschillende tapemethodes ter beschikking. Onze specialisten kiezen de juiste tapetechniek en zorgen voor snel herstel. Wilt u zelf tapen? Kom een keer langs, wij leggen het u graag uit!

Tapen kan op verschillende manieren worden toegepast; tape kan gewrichten, banden en spieren ondersteunen of er juist voor zorgen dat een beweging beperkt wordt.
Tapes worden ingezet bij acute klachten zoals een spierscheur, verrekking, verzwikking of een andere acute blessure. Dit zorgt voor directe pijnverlichting, waardoor je niet langer met pijn hoeft rond te lopen. Ook worden tapes ingezet bij langdurige klachten ter ondersteuning van bepaalde structuren in het lichaam. In onze praktijk maken we gebruik van twee tapetechnieken:

Sporttape
Sporttape is een witte tape met de eigenschap dat het materiaal geen rek bezit. Doordat er geen rek op de sporttape zit, worden de ingetapete gewrichten gestabiliseerd.
Een voorbeeld hiervan is een verzwikte enkel. Als deze wordt ingetaped, blijft de enkel stabiel en kan niet meer verzwikken. 

Medical tape/ kinesiotape
Medical tape, ook wel kinesiotape, is een gekleurde rekbare tape die voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

  • Ondersteuning van de gewrichten.

  • Pijnverlichting.

  • Verbetering spieractiviteit.

  • Verbetering van de bloedcirculatie.