Sportzolen

Personaliseer je sportschoenen!

Sportzolen

Sportzolen worden gebruikt om de voetstand en de houding van het onderlichaam te verbeteren. Er is echter een groot verschil tussen 'normale' steunzolen en sportzolen, aangezien de belasting op je lichaam, voeten, schoenen en ondergrond anders zijn tijdens het sporten. Sportzolen worden ingezet bij blessures, pijnlijke drukpunten, eelt en likdoorns. Bij hardlopers en wandelaars worden klachten als een springersknie (Jumpers knee) en een lopersknie vaak gemakkelijk verholpen door het dragen van sportzolen. Door middel van de 3D Laserscan meten wij de voeten tot op de 100e millimeter nauwkeurig en corrigeren we de zolen op de plekken waar dat nodig is.

Veel sporters hebben te maken met met (terugkerende) blessures, die meestal te wijten zijn aan een verkeerde voetstand of een verkeerd functioneren van de voeten. Uiteindelijk kan dit resulteren in blessures aan de enkels, knieën, heupen en rug. Door het dragen van sportzolen kunnen deze blessures voorkomen of verholpen worden.
De materiaalkeuze van de sportzool is afhankelijk van de sport(belasting). Soms is er extra demping nodig of moeten pijnlijke plekken ontlast worden. De zool heeft unieke kenmerken die gebaseerd zijn op jouw houding en op de specifieke sportbelasting. Zo heeft een voetballer bijvoorbeeld andere sportsteunzolen nodig dan een hardloper.

Waarom sportzolen?

  • Sportzolen zijn aangepast aan de pasvorm van uw sportschoenen.

  • Sportbelasting is vele malen hoger dan normale belasting, waardoor extra demping in de sportzool nodig kan zijn.

  • Doordat de belasting hoger is, is soms in een sportzool extra correctie nodig.

  • De sportzool wordt aangepast aan de specifieke sport.

Voor meer informatie over de (sport-)steunzolen van Sportpodotherapie Hermanns, zie onze pagina over steunzolen.